תהליך חיפוש עבודה עבר תהפוכות רציניות בעידן הדיגיטלי.
האם שינויים אלה לברכה או לא? תחליטי בעצמך אחרי קריאת הטור…
בעולם שלפני האינטרנט, היו מעט שיטות לאיתור משרה:
מחפשי העבודה היו סורקים את מודעות הדרושים בעיתונים ובלוחות פרסום. כשההצעה הייתה מתאימה, היו שולחים קורות חיים בפקס או מטלפנים להציע מועמדות.
פנייה ישירה הייתה עוד אפשרות מקובלת ויעילה. אני זוכרת כיצד מצאתי את עבודתי הראשונה בהיותי סטודנטית: בטבעיות פניתי באופן אישי למנהל, ואמרתי שאני מעוניינת לעבוד במוסד.
כמו תמיד, שיטת "חבר מביא חבר" הייתה מנצחת והמלצות ופרוטקציות תרמו מאוד להתקבל לתפקיד הנכסף.
עם כניסת האינטרנט לחיינו, הדברים השתנו מהר ובאופן דרסטי, והם ממשיכים להשתנות ללא הרף. מי שלא מתעדכן עלול להישאר מחוץ למגרש. כידוע, אף הקורונה האיצה תהליכים אלו בצורה דרמטית.

איך מחפשים עבודה היום?

לוחות דרושים של העיתון המודפס נהיו זמינים באינטרנט, ועלינו רק להזין במנוע החיפוש את התחום הדרוש, אזור העבודה, סוג משרה וכשמופיעה משרה מתאימה לדרישותייך, נשלחת התראה לדוא"ל. איזה פלא!
שליחת קורות חיים הפכה למשימה פשוטה ונגישה לכולם.
בעקבות זאת, מעסיקים מקבלים כמויות אדירות של פניות ממועמדים והם אינם מסוגלים לקרוא את כולן ברצינות, אם בכלל. הזמן הדרוש למגייס לחרוץ את גורלו של מחפש העבודה הוא פחות מ-30 שניות!
זה במקרה הטוב שבו בן אדם ולא מחשב הוא שבודק את המסמך.
חשוב מאוד לדעת שהיום ב-65% מהמקרים מערכות סינון אוטומטיות מחליטות אם קורות החיים שלנו יגיעו למנהלי כוח האדם. אם הם לא לפי המבנה שהמחשב יודע לקרוא, הם ייפלטו מהמערכת. הסינון מתבסס על 12-10 מילות מפתח רלוונטיות בקורות החיים. נוסף לכך, הוא חייב להיות כתוב בתוכנת וורד ובעל עמוד אחד בלבד, ללא תמונה וללא הדגשה (BOLD).
משום כך, אין זה פלא שמתוך ממוצע של 80 קורות חיים שנשלחים בחודש על-ידי מחפש העבודה, רק ב-3% מהמקרים יחזרו למועמד.
עלינו לזכור, שלא מספיק לשלוח קורות חיים: צריך לייחד את עצמינו בתוך ערימה של מאות קורות חיים. רצוי מאוד להפוך אותו ממסמך אנונימי למשהו בעל נוכחות שאומר "אני מאוד רוצה את המשרה הזאת". המגייסים מחפשים את היצירתיות, את התשוקה, את המקוריות, וצריך לדעת להפגין אותן בקורות החיים.

העתיד כבר כאן!

כחלק ממאמצי השיקום של שוק העבודה לאחר הקורונה, שירות התעסוקה מציג מערכת טכנולוגית ראשונה מסוגה בעולם המסוגלת לדייק לדורשי העבודה את מאמצי חיפוש העבודה באמצעות סריקת משרות רלוונטיות, המלצות מדוקדקות להתאמת נוסח קורות חיים למילות החיפוש המקודדות במשרה המפורסמת, ובנוסף מעקב דיגיטלי אפקטיבי אחר מאמצי החיפוש. המערכת החדשה תגדיל את הסיכויים להתאמת קורות החיים למשרה המבוקשת, תאפשר ניהול חכם של התהליך, ותבטיח חזרה מיטבית של משרות שהכי מתאימות לכישוריו ולנטיותיו המקצועיות של דורש העבודה.
 

הנטוורקינג נשארת השיטה המצליחה ביותר במציאת תעסוקה.

מלבד לוחות דרושים ואתרים שונים, היום הרשתות החברתיות תפסו חלק נכבד מאוד בדרך לחזרה לעבודה, ומי שלא נמצא בהן וממוקד בחיפוש עבודה – פשוט אינו קיים בשוק.
כדי ליצור נוכחות ברשת, ניתן לפתוח פרופיל ברשת חברתית ובלינקדאין, שהיא הרשת החברתית הגדולה בעולם לחיפוש קבוצות מקצועיות לפי תחום העיסוק.
היתרון של הרשתות החברתיות הוא שבתוך הקבוצות המקצועיות, נמצא האדם שתפקידו לחפש עובדים, ואפשר ללכוד את תשומת ליבו.
אכן, המגייסים מחפשים ברשתות באופן ממוקד את העובדים שמתאימים להם. עוד לפני שלב קורות החיים, הם מגיעים לעשרה אנשים שמאותתים שהם מחפשים עבודה ויש להם את הניסיון הרלוונטי. נראה שבעתיד גיוס עובדים בעזרת קורות חיים יהיה פחות רלוונטי.
כל אדם שנמצא איתנו בכל קבוצת וואטסאפ (כמו גני ילדים, בתי ספר, דיירי הבניין, משפחה, קהילה) יכול להיות חוט מקשר למציאת עבודה.

לנו כנשים קרה נס!

היינו חלשות מגברים בנטוורקינג אבל קרה לנו נס בזכות הרשתות החברתיות.
עד כה, לגברים היו יותר הזדמנויות לעסוק בנטוורקינג: במילואים, בישיבות, ואפילו אחרי התפילה…
מעתה גם לנשים יש מסדרון: הרשתות החברתיות והטלפונים החכמים מחברים אותנו מכל מקום לכל מקום.

אל תפספסי את הרכבת!

החודש האחרון של החל"ת הוא הזדמנות פז למצוא עבודה בתנאים טובים! כדאי לנצל את החודש הזה ולעבוד קשה כדי למצוא את המשרה הבאה לפני ששוק העבודה יוצף לגמרי.
אם את מחפשת עבודה ונמצאת הרבה שנים מחוץ לשוק העבודה, כדאי לקחת עזרה מקצועית כדי לחזור בגדול. מומלץ להתייעץ ברענון של קורות החיים, להתכונן לריאיון עבודה, ולהתעדכן בטכנולוגיות החדשות שהן כלי לכל דבר במסע הזה.
לסיכום: אתמול וגם היום, למצוא עבודה זו עבודה! זכרי: רק במילון "הצלחה" מגיעה לפני "עבודה"!
אז מה דעתכן? האם השימוש בטכנולוגיה היטיבה עם דורשי העבודה?